Celý život jste to dělali špatně: Jak správně oplachovat zeleninu – jen voda nestačí

Celý život jste to dělali špatně: Jak správně oplachovat zeleninu - jen voda nestačí

Zelenina dodává pokrmům nejen příjemnou chuť a vůni, ale obsahuje také mnoho vitaminů. Pouhé opláchnutí pod vodou však nestačí: na listech mohou zůstat částečky zeminy. Na kanálu Domácí tipy (18+) se dozvíte, jak správně omývat čerstvé bylinky.

Rozpusťte 1 polévkovou lžíci soli ve 2 litrech vody.

Zeleninu namočte na 30 minut – sůl ji očistí od bakterií a zárodků.

Po namočení je třeba zeleninu opláchnout a osušit.

Vyzkoušejte tuto metodu a vaše saláty budou bezkonkurenční.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Alster.cz – Zahrada, Zelenina a Lahodné Recepty