Pokud nevíte, jak připravit chutné nadýchané palačinky, raději si recept uložte. Do těsta nebudeme přidávat mléko ani vejce.
Na přípravu budete potřebovat: 1:
- 1 hrnek mouky;
- 0,5 šálku teplé vody;
- 0,5 lžíce sušeného droždí;
- špetka soli;
- 1 polévková lžíce cukru;
- 2 lžíce rostlinného oleje.
Droždí smícháme se solí, cukrem, zalijeme teplou vodou, necháme 10 minut kynout, poté přidáme mouku a rostlinný olej. Těsto promícháme, přikryjeme a necháme 30 minut kynout, během této doby stihne vykynout.
Rozehřejte pánev s olejem, lžící vyklopte těsto a navlhčete ho ve sklenici vody, těsto už nemíchejte, opatrně ho odebírejte z okraje.Lívance smažte pod pokličkou ze dvou stran na středním plameni na plotně. Chutné lívance podávejte podle chuti se zakysanou smetanou, džemem nebo kondenzovaným mlékem.