Pokud se chystáte připravit lahodný salát a nemáte čas čekat, až se brambory uvaří, použijte chytrý způsob vaření.
Díky ní budou hlízy hotové za pouhých 5 minut – ne déle, než trvá uvaření vajec nebo nakrájení jiných salátových ingrediencí.
Jednoduchý způsob byl sdílen na profilovém kanálu „Domácí zamyšlení“. Vyplatí se vařit brambory v hrnci?
Vezmeme 3-5 středně velkých bramborových hlíz, omytých od slupky. Vložíme je do celofánového sáčku, zavážeme horní část, uděláme několik děr vidličkou.
Sáček s bramborami pošleme do mikrovlnné trouby pouze na 5-6 minut, režim je nastaven na maximum.
Když mikrovlnná trouba signalizuje konec režimu, vyjmeme sáček s bramborami, rozřízneme je a hlízy ochutnáme. Budou se zdát měkké. Můžete je zchladit, oloupat a poslat do salátu.