Připravit palačinky je, zdá se, jednoduchá záležitost. Ale ne každá hospodyňka je má tenké, děravé a křehké.
Prozraďme jedno tajemství přípravy tohoto tradičního pokrmu, radu uvedenou na profilovém portálu „Gastronom“. Uveďte ji do praxe a vaše palačinky budou chutnat lépe než všechny dezerty světa.
Aby se palačinky ukázaly jako ažurové, s otvory, dávají hospodyňky obvykle jedlou sodu. Na jedlou sodu se používá ocet a pak se sypká směs nalije do těsta.
Problémem však je, že pokud není ocet dostatečně neutralizován jedlou sodou, může dát palačinkám nepříjemnou chuť a vůni.
Chcete-li tomu předejít, nahraďte ocet jiným produktem – citronovou šťávou, ta v žádném případě nedodá palačinkám nepříjemnou chuť a jemné citronové tóny v pokrmu pocítíte dokonce příjemně.
Výborné je také hašení sodou s citronovou šťávou, stačí 1 lžíce najednou – a palačinky se vyklubou plné děr, krásy a lahodnosti!