Pokud nevíte, jak snadno se ryby čistí, tady je praktický tip. Nebudete potřebovat nůž ani žádné speciální pomůcky, stačí si vzít do ruky 1 předmět z kuchyně.
Rady jsou uvedeny na profilovém kanálu „Praktické tipy“, tento způsob se vám určitě bude líbit, stojí za to si ho uložit.
Rybu opláchněte v čisté vodě a poté ji osušte papírovými utěrkami, aby vám při čištění neklouzala v rukou.
A teď ta nejsložitější část – pořiďte si struhadlo na zeleninu. Budeme potřebovat jemné s vyčnívajícími zuby.
Touto stranou struhadla budeme silou najíždět na rybí kostru – a šupiny se začnou odlupovat. Očištění průměrné ryby netrvá déle než 3 minuty, což je v kuchyni skutečný rekord.
Pokud je ryba malá, bude vhodné použít spíše struhadlo na česnek než struhadlo na zeleninu.
Jednoduchá rada vám ušetří nervy při čištění ryb.