Nejjednodušší palačinky k snídani: Ale jak nadýchané – jako vzdušný, lehký obláček!

Nejjednodušší palačinky k snídani: Ale jak nadýchané - jako vzdušný, lehký obláček!

Uvařit lahodné lívance je snadné, nepotřebujeme ani droždí a dlouhé kynutí těsta. Promícháme, počkáme 10 minut a můžeme začít smažit.

Na přípravu lívanců si vezměte:

  • 300 ml kefíru;
  • 1 vejce;
  • 50 g cukru;
  • 3 g soli;
  • 230 g mouky;
  • 6 g jedlé sody;
  • olej na smažení.

Teplý, ale ne horký kefír smíchejte s cukrem a solí, přidejte vejce, promíchejte, přisypte jedlou sodu.

Do hmoty vmícháme porce mouky, dobře prohněteme a vše necháme 10 minut odležet. Před smažením těsto nehněťte, jinak se usadí a lívance budou ploché.

Těsto opatrně nabírejte lžící a lívance pokládejte na olejem potřenou a rozpálenou pánvičku. Smažte ze dvou stran pod pokličkou. Vyjdou křehké a vzdušné, jako lehký obláček!

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Alster.cz – Zahrada, Zelenina a Lahodné Recepty