Tato ryba je strašně zdravá: jezte ji alespoň 2krát týdně a budete mít přísun fosforu.

Tato ryba je strašně zdravá: jezte ji alespoň 2krát týdně a budete mít přísun fosforu.

Často slýcháme o prospěšnosti ryb: vitamíny, polynenasycené mastné kyseliny, lehce stravitelné bílkoviny a jód. Lékaři mají na tuto problematiku vlastní názory a zdůrazňují, že navzdory zřejmým zdravotním přínosům ryb je třeba k jejich výběru a konzumaci přistupovat informovaně.

Hlavní hodnota ryb spočívá v jejich bohatém složení: obsahují vitaminy A, E, D, jód, omega-3 a omega-6 mastné kyseliny a také lehce stravitelné bílkoviny. Díky tomu odborníci doporučují jíst ryby alespoň dvakrát týdně. Ryby jsou plné důležitých minerálů, jako je vápník, zinek, selen, železo, fosfor a hořčík, které jsou prospěšné pro klouby, mozek a celý organismus. Pomáhají zpomalovat stárnutí buněk, zlepšují reprodukční funkce a snižují hladinu cholesterolu.

Zdravotníci důrazně doporučují zařadit ryby do jídelníčku alespoň dvakrát týdně. Obsahuje všechny důležité látky pro udržení zdravého mozku, srdce a kloubů. Omega-3 mastné kyseliny pomáhají zlepšovat paměť a koncentraci a spolu se selenem a vitaminy D a B posilují nervový systém. Draslík a omega-3 pomáhají normalizovat krevní tlak a uvolňovat cévy. Kromě toho ryby zpomalují stárnutí buněk, podporují reprodukční zdraví a snižují hladinu cholesterolu v těle.

Za nejužitečnější ryby jsou považovány mořské ryby ulovené na otevřeném moři, což zaručuje jejich ekologickou čistotu. Vynikají zejména lososovité ryby, jako je divoký losos, bohatý na omega-3, vápník a vitamin D.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Alster.cz – Zahrada, Zelenina a Lahodné Recepty