Pokud stejně jako mnohé hostitelky nevíte, co s tukem, který zůstane na pánvi po vaření, pak si naléhavě přečtěte užitečný tip. Je sdílený na kanálu „Rychlý úklid“, určitě se vám bude hodit.
Faktem je, že vylévání tuku do odtoku ve dřezu se striktně nedoporučuje. Vlivem vody tuhne na stěnách potrubí, což vede k nepříjemnému zápachu a ucpávání.
Mnohem lepší je zbavit se tuku jednoduchým způsobem. Vezmeme list fólie a přikryjeme jím dřez, přičemž v místě odtoku uděláme ve fólii prohlubeň.
Do vzniklého ve fólii „otvoru“ vypustíme tuk z pánve, pak okraje fólie uzavřeme od okraje ke středu. Zapněte studenou vodu – a voilá, tuk ztuhl, změnil se v hustou hroudu, přímo ve fólii ji vyhoďte do koše.