Pokud nevíte, jakou dobrotu uvařit k večeři – věnujte pozornost tomuto jednoduchému receptu. Chutný pokrm na bázi pohanky nenechá nikoho lhostejným.
Na přípravu je třeba vzít:
- 300 g pohankové krupice;
- 400 g kuřecích řízků;
- 1 cibule;
- 1 mrkev;
- 1 lžíce rajčatového protlaku nebo kečupu;
- svazek čerstvých bylinek;
- sůl a koření.
Nakrájejte cibuli a mrkev a osmahněte je na hluboké pánvi s olejem. Přidáme kuřecí maso nakrájené na kousky a smažíme, dokud maso nezmění barvu. Přidáme rajčata, sůl, koření, promícháme.
Do pánve nasypeme suchou pohanku, zalijeme 2 šálky vody a snížíme teplotu. Vařte 20 minut a dbejte na to, aby se obsah pánve nezačal připalovat, v případě potřeby přidejte více vody.
Když pohanková zrna změknou, je pokrm hotový. Posypte ho čerstvými bylinkami a podávejte.