Pohanková večeře na jedné pánvi: Zhltnete ji i s talíři – pusťte se do toho

Pohanková večeře na jedné pánvi: Zhltnete ji i s talíři - pusťte se do toho

Pokud nevíte, jakou dobrotu uvařit k večeři – věnujte pozornost tomuto jednoduchému receptu. Chutný pokrm na bázi pohanky nenechá nikoho lhostejným.

Na přípravu je třeba vzít:

  • 300 g pohankové krupice;
  • 400 g kuřecích řízků;
  • 1 cibule;
  • 1 mrkev;
  • 1 lžíce rajčatového protlaku nebo kečupu;
  • svazek čerstvých bylinek;
  • sůl a koření.

Nakrájejte cibuli a mrkev a osmahněte je na hluboké pánvi s olejem. Přidáme kuřecí maso nakrájené na kousky a smažíme, dokud maso nezmění barvu. Přidáme rajčata, sůl, koření, promícháme.

Do pánve nasypeme suchou pohanku, zalijeme 2 šálky vody a snížíme teplotu. Vařte 20 minut a dbejte na to, aby se obsah pánve nezačal připalovat, v případě potřeby přidejte více vody.

Když pohanková zrna změknou, je pokrm hotový. Posypte ho čerstvými bylinkami a podávejte.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Alster.cz – Zahrada, Zelenina a Lahodné Recepty