Zapékaná sekaná: Ještě nikdy jste nevařili brambory tak chutně, aby se vašim hostům sbíhaly sliny.

Zapékaná sekaná: Ještě nikdy jste nevařili brambory tak chutně, aby se vašim hostům sbíhaly sliny.

Pokud vaši hosté milují jídla na bázi brambor, dopřejte jim chutnou pochoutku. Tento nákyp s bramborami a masovou roládou budete chtít sníst celý a už jen z jeho vůně se vašim hostům budou sbíhat sliny.

K přípravě budete potřebovat:

  • 400 g mletého masa;
  • 3 velké brambory;
  • 1 cibule;
  • 3 lžíce rajčatové omáčky;
  • 150 g sýra;
  • sůl a koření.

Brambory omyjte a oloupejte, nakrájejte na tenké plátky, posypte kořením, například mletým černým pepřem a paprikou. Nakrájejte cibuli, osmahněte ji na pánvi, přidejte mleté maso, koření a sůl.

Když je mleté maso hotové, přidáme nastrouhaný sýr, kečup, promícháme a necháme pod pokličkou.

Na plech rozprostřeme pergamen, lehce ho potřeme olejem, překryjeme plátky brambor, poklademe nádivkou, srolujeme roládu a přidržíme ji pergamenem.

Pečte 20 minut při 200 stupních. Tento lahodný pokrm je hotový!

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Alster.cz – Zahrada, Zelenina a Lahodné Recepty