Zapomeňte na křupky: Výroba křupavých bramborových kroužků – mistrovská svačina

Zapomeňte na křupky: Výroba křupavých bramborových kroužků - mistrovská svačina

Tyto bramborové kroužky nejsou jen svačinou, ale skutečnou křupavou symfonií. Jejich výroba je snadná a výsledek zaručeně potěší.

K přípravě budete potřebovat:

  • 400 g brambor;
  • 5-6 stroužků česneku;
  • 40 g mouky;
  • 0,5 lžíce vody;
  • 30 g kukuřičného škrobu;
  • zelená cibulka podle chuti;
  • rostlinný olej;
  • sůl podle chuti.

Brambory uvařte doměkka a rozmačkejte je.

Na rozehřáté pánvi osmahněte nasekaný česnek. Poté přilijte mouku a vodu.

Do pánve přidejte bramborovou kaši. Podle chuti osolte.

K přísadám přidejte škrob a zelenou cibulku. Vše důkladně promíchejte.

Vyválejte těsto a vykrajujte kolečka. Smažte je na pánvi na velkém množství oleje z obou stran. Dobrou chuť!

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Alster.cz – Zahrada, Zelenina a Lahodné Recepty