Crème brûlée je skutečným ztělesněním elegance a jednoduchosti. Skvěle se hodí k rodinné večeři.
Příprava: Krémové těsto připravte podle návodu k přípravě:
- 450 ml smetany;
- 60 g cukru;
- 4 žloutky;
- 10 vanilkového cukru.
Do hrnce přidejte smetanu a vanilku. Na mírném ohni přiveďte k varu.
Žloutky smíchejte s cukrem, ale nešlehejte. Poté směs vlijte do smetany a promíchejte.
Připravenou směs nalijte do formiček a položte na plech. Do plechu nalijte vroucí vodu tak, aby voda sahala přibližně do poloviny výšky formiček.
Pošleme do trouby vyhřáté na 160 stupňů na 35-40 minut.
Crème brûlée necháme v lednici alespoň 3-4 hodiny.
Poté každou formu posypeme cukrem a pomocí hořáku cukr zkaramelizujeme. Dobrou chuť!