Křupavé na povrchu, jemné uvnitř: recept na kokosové bonbony Bala Bayana – lahodné a neobvyklé

Křupavé na povrchu, jemné uvnitř: recept na kokosové bonbony Bala Bayana - lahodné a neobvyklé

„Bala Bayana“ je lahodný brazilský dezert, který si podmanil gurmány po celém světě. Připravuje se jednoduše, ale vypadá velmi efektně.

K jeho přípravě je třeba vzít:

  • 1 plechovku kondenzovaného mléka;
  • 100 g kokosových hoblin;
  • 45 g másla;
  • 200 g cukru;
  • 60 ml vody.

Do hrnce přidejte kondenzované mléko, kokos a máslo. Vařte na mírném ohni do hladka.

Ze směsi vytvarujte kuličky a dejte je na 30 minut do lednice.

Cukr nasypeme do hrnce a zalijeme vodou. Vařte, dokud směs nezíská jantarovou barvu.

Kuličky napíchneme na špejle a namočíme je do sirupu. Dezert nechte ztuhnout. Dobrou chuť!

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Alster.cz – Zahrada, Zelenina a Lahodné Recepty