Saláty z čerstvé zeleniny jsou vrcholem letní sezóny. Prozradíme vám, jak si připravit lahodnou svačinku z čerstvých okurek.
Pro přípravu se vám budou hodit:
- 500 g okurek;
- 0,5 lžičky soli;
- 2 lžíce tekutého medu;
- 2 lžíce zrnité hořčice;
- 2 stroužky česneku;
- 2 lžíce jablečného octa;
- svazek zelené cibule;
- kopr.
Nakrájejte okurky na klínky, nakrájejte cibuli, kopr a česnek. Na zálivku smíchejte sůl, med, hořčici a jablečný ocet, promíchejte v samostatné misce a pak jimi přelijte okurky a zeleninu.
Salát promíchejte, nechte chvíli odstát, aby okurky nasákly chutě, a můžete jíst. Výborná příloha k vařeným bramborám, masu, lze jíst i jako samostatný pokrm.