Maso a zelí: Chutná večeře v jednom jídle – a vůbec to není plněné zelí

Maso a zelí: Chutná večeře v jednom jídle - a vůbec to není plněné zelí

Pokud máte rádi pokrmy ze zelí, pak je tato varianta večeře určena právě vám. Není to plněné zelí, ale něco jiného – zelné zapečené trubičky s nádivkou.

Na přípravu jsme si vzali:

  • 1 zelí;
  • 500 g mletého masa;
  • 200 g rýže;
  • 1 cibule;
  • koření a sůl;
  • 1 šálek rajčatové šťávy;
  • 100 g sýra.

Zelí nakrájíme na větší kusy, odstraníme jádřince, listy povaříme 15 minut ve vroucí vodě a poté je vyjmeme do cedníku. Na nádivku uvaříme rýži, smícháme ji s mletým masem, cibulí, kořením, osolíme.

Vytvořili zelné trubičky s nádivkou, pevně je položili do formy na pečení, zalili rajčatovou šťávou, posypali strouhaným sýrem. Poslali jsme je do trouby na 1 hodinu při 190 stupních, formu jsme přikryli alobalem. Dobrou chuť!

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Alster.cz – Zahrada, Zelenina a Lahodné Recepty