Pokud jsou vaše palačinky ploché, pravděpodobně je připravujete špatně. Tady je tajemství od babičky z vesnice: Nadýchané palačinky jsou vždycky vzdušné.
Postup přípravy: Lívance připravte z lívanečníku, který se nachází na louce:
- 1 vejce;
- 3 lžíce cukru;
- špetka vanilky;
- 0,5 lžičky soli;
- 250 ml kefíru;
- 250 g mouky;
- 1 lžička jedlé sody;
- 1 lžička octa.
Vejce vyšleháme metličkou se solí, cukrem, vanilkou, přilijeme kefír, znovu promícháme a postupně přidáváme mouku.
Když je těsto hotové, přidáme jedlou sodu a ocet, znovu promícháme. Těsto na lívance je hotové. Smažte je na oleji obvyklým způsobem. Podáváme s džemem, kondenzovaným mlékem nebo zakysanou smetanou.