Palačinky Pashinka od babičky z vesnice: Tak jemné a vzdušné – vynikající

Palačinky Pashinka od babičky z vesnice: Tak jemné a vzdušné - vynikající

Pokud jsou vaše palačinky ploché, pravděpodobně je připravujete špatně. Tady je tajemství od babičky z vesnice: Nadýchané palačinky jsou vždycky vzdušné.

Postup přípravy: Lívance připravte z lívanečníku, který se nachází na louce:

  • 1 vejce;
  • 3 lžíce cukru;
  • špetka vanilky;
  • 0,5 lžičky soli;
  • 250 ml kefíru;
  • 250 g mouky;
  • 1 lžička jedlé sody;
  • 1 lžička octa.

Vejce vyšleháme metličkou se solí, cukrem, vanilkou, přilijeme kefír, znovu promícháme a postupně přidáváme mouku.

Když je těsto hotové, přidáme jedlou sodu a ocet, znovu promícháme. Těsto na lívance je hotové. Smažte je na oleji obvyklým způsobem. Podáváme s džemem, kondenzovaným mlékem nebo zakysanou smetanou.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Alster.cz – Zahrada, Zelenina a Lahodné Recepty