Hnízda z mletého masa jsou vydatným a chutným pokrmem, který si podmaní večeři ve všední den i slavnostní hostinu.
K přípravě si vezměte:
- 1 vejce;
- 450 g mletého masa;
- 1 cibule;
- 2 plátky chleba;
- 100 ml mléka;
- 250 g žampionů;
- 65 g strouhaného sýra;
- majonéza podle chuti;
- sůl a černý pepř podle chuti.
Namočte bochník do mléka a pak ho rozmačkejte vidličkou, dokud se nerozpadne.
V míse smíchejte mleté maso, cibuli, vejce a chléb. Přidejte sůl, pepř a koření podle chuti. Dobře promíchejte.
Poté na dobře rozpálené pánvi osmahněte houby.
Z mletého masa vytvořte hnízda. Položte je na plech vyložený pergamenem. Hnízda naplňte houbami. Povrch potřete majonézou a posypte strouhaným sýrem.
Pošleme do trouby vyhřáté na 180 stupňů na 30-35 minut. Dobrou chuť!