Ideální k polévce: Příprava aromatických česnekových buchet – neuvěřitelně vzdušných

Ideální k polévce: Příprava aromatických česnekových buchet - neuvěřitelně vzdušných

Česnekové buchty jsou lahodnou alternativou chleba, která se skvěle hodí k polévkám.

K přípravě budete potřebovat:

  • 300 ml mléka;
  • 7 g droždí;
  • 1 vejce;
  • 50 g másla;
  • 1 polévková lžíce rostlinného oleje;
  • 2 stroužky česneku;
  • svazek kopru;
  • 450 g mouky;
  • 0,5 lžičky soli;
  • 1 lžička cukru.

Smíchejte droždí, mouku, cukr a sůl. Poté přidejte máslo a teplé mléko. Uhněteme těsto a necháme 1 hodinu kynout.

Těsto rozdělíme na stejné díly a každý z nich vyválíme do kuličky. Vložte je do formy a potřete žloutkem.

Pošlete je do trouby předehřáté na 180 stupňů na 30-35 minut.

Rostlinný olej smíchejte s koprem a česnekem. Připravenou směsí namažte housky. Dobrou chuť!

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Alster.cz – Zahrada, Zelenina a Lahodné Recepty