Sníte o sladké a neuvěřitelně velké mrkvi vypěstované vlastníma rukama? Tajemství úspěchu často spočívá v přirozené výživě. Recept na jednu z nich byl sdílen v telegramovém kanálu „My Dacha. Zahrada a zeleninová zahrada“ (18+).
Budete potřebovat:
- 1/2 kbelíku nasekaných kopřiv;
- 10 g sušeného droždí;
- 2 polévkové lžíce cukru.
Přejděte k přípravě. Polovinu kbelíku naplňte nadrobno nakrájenými kopřivami a zalijte vodou.
Odděleně rozpusťte sušené droždí a cukr v 1 litru teplé vody. Nechte 2 hodiny kynout.
Poté přidejte směs droždí do kbelíku s kopřivami.
Kbelík přikryjte víkem a několik dní na něm trvejte.
Jak používat?
Zřeďte 100 mililitrů výsledného nálevu v 10 litrech vody a zalijte mrkev. Doporučuje se podávat večer.
Za sezónu můžete vyrobit 3 taková hnojiva.