Ať už na kebab na venkově, nebo na hostinu: Tato omáčka se bude jíst po lžících beze všeho.

Ať už na kebab na venkově, nebo na hostinu: Tato omáčka se bude jíst po lžících beze všeho.

Nevíte, jakou omáčku připravit na stůl? Věnujte pozornost této variantě, určitě vám bude chutnat!

K její přípravě potřebujete:

  • 800 g zakysané smetany;
  • 400 g majonézy;
  • 1 čerstvá okurka;
  • 2 lžíce hořčice;
  • 2 lžíce citronové šťávy;
  • 2 stroužky česneku;
  • 200 g tvrdého sýra;
  • sůl, mletý pepř – podle chuti.

Příprava omáčky je velmi jednoduchá. Nastrouhejte sýr, nastrouhejte okurku a vymačkejte z ní tekutinu.

Nastrouhané produkty smícháme s rozmačkaným česnekem, zakysanou smetanou, majonézou, přidáme hořčici a citronovou šťávu, promícháme a podle chuti osolíme a opepříme.

Tuto omáčku můžeme podávat k zelenině, masu, rybám, obzvlášť chutná je ke kebabu. Dobrou chuť!

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Alster.cz – Zahrada, Zelenina a Lahodné Recepty