Ojakhuri je gruzínské jídlo, které se stalo symbolem pohostinnosti a útulnosti. Jeho příprava je nesmírně jednoduchá.
K jeho přípravě vezmeme:
- 750 g kuřecích stehenních řízků;
- 2 lžíce rostlinného oleje;
- 2 papriky;
- 2 stroužky česneku;
- 800 g brambor;
- 1 cibule;
- koření podle chuti;
- sůl a pepř podle chuti;
- svazek koriandru.
Kuře osmažte na dobře rozpálené pánvi. Maso dejte stranou.
Poté osmažte na plátky nakrájené brambory, dokud nejsou uvařené, a vyjměte je. Přidejte cibuli, česnek a sladkou papriku.
Vložte zpět do pánve ke kuřeti a bramborám. Přikryjte a společně vařte dalších 10 minut. Před podáváním pokrm posypte nasekanými bylinkami. Dobrou chuť!