Dokonalá večeře bez problémů: Ojakhuri s kuřecím masem – legendární gruzínské jídlo

Ojakhuri je gruzínské jídlo, které se stalo symbolem pohostinnosti a útulnosti. Jeho příprava je nesmírně jednoduchá.

K jeho přípravě vezmeme:

  • 750 g kuřecích stehenních řízků;
  • 2 lžíce rostlinného oleje;
  • 2 papriky;
  • 2 stroužky česneku;
  • 800 g brambor;
  • 1 cibule;
  • koření podle chuti;
  • sůl a pepř podle chuti;
  • svazek koriandru.

Kuřecí maso nakrájejte na malé kousky. Přidejte sůl, pepř, oblíbené koření a olej. Dobře promíchejte a nechte 30 minut odležet.

Kuře osmažte na dobře rozpálené pánvi. Maso dejte stranou.

Poté osmažte na plátky nakrájené brambory, dokud nejsou uvařené, a vyjměte je. Přidejte cibuli, česnek a sladkou papriku.

Vložte zpět do pánve ke kuřeti a bramborám. Přikryjte a společně vařte dalších 10 minut. Před podáváním pokrm posypte nasekanými bylinkami. Dobrou chuť!

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Alster.cz – Zahrada, Zelenina a Lahodné Recepty