Není to cibule, ale vrchol blaha: jíme ji s masem, s bramborami i jako salát.

Není to cibule, ale vrchol blaha: jíme ji s masem, s bramborami i jako salát.

Pokud nevíte, jak připravit vynikající nakládanou cibuli, o hodně jste přišli. Jí se jako salát, i s bramborami, i s kebabem, prostě výborná.

Na přípravu budete potřebovat:

  • 200 g cibule;
  • 0,5 lžičky soli;
  • 2 lžičky cukru;
  • 1 lžička octa;
  • 2 lžíce rostlinného oleje;
  • 8 hrášků černého pepře;
  • 150 ml vody.

Vezměte červenou cibuli, je šťavnatější a sladší. Nakrájejte ji na kolečka a vložte do hluboké mísy nebo sklenice.

K cibuli přidejte sůl, cukr, olej a ocet, přisypte zrnka pepře. Cibuli zalijte vroucí vodou, promíchejte a nechte 15 minut odstát.

Před konzumací cibule z ní slijte tekutinu. Je to neuvěřitelně chutné!

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Alster.cz – Zahrada, Zelenina a Lahodné Recepty