Legendární dezert, který dobyl svět svou jednoduchostí a neuvěřitelnou chutí. Určitě si ho zkuste připravit doma.
K přípravě je třeba vzít:
- 250 g křehkých sušenek;
- 100 g másla;
- 1 lžička citronové šťávy;
- 3 vejce;
- 500 g smetanového sýra;
- 100 g moučkového cukru;
- 150 ml smetany.
Sušenky nakrájejte na drobky. Přidejte rozpuštěné máslo.
Těsto vložíme do formy a pošleme na 10 minut do trouby předehřáté na 180 stupňů.
Smíchejte sýr a moučkový cukr. Postupně vmícháme vejce a dobře promícháme. Poté přilijte smetanu a citronovou šťávu.
Náplň přelijte do formy a cheesecake pečte v troubě vyhřáté na 160 °C asi 70-80 minut. Poté pootevřete dvířka a nechte dort uvnitř 30 minut.
Hotový cheesecake dáme přes noc do lednice. Dobrou chuť!