Chutnější než řízky, šťavnatější než karbanátky: smíchali jste s tím mleté maso a poslali do trouby – těžký pokrm.

Chutnější než řízky, šťavnatější než karbanátky: smíchali jste s tím mleté maso a poslali do trouby - těžký pokrm.

Pokud si lámete hlavu nad tím, co uvařit k večeři na základě mletého masa, vezměte na vědomí tento jednoduchý recept. Smíchali jsme mleté maso s těmito produkty a poslali ho do trouby a vznikl z toho neuvěřitelně skvělý pokrm.

K přípravě budete potřebovat:

  • 800 g mletého masa;
  • 1 cibule;
  • 1 vejce;
  • 2 krajíce sušeného chleba;
  • 3 lžíce mléka;
  • svazek bylinek;
  • koření a sůl;
  • 150 g sýra;
  • 3 lžíce zakysané smetany;
  • 2 stroužky česneku.

Je lepší vzít smíšenou nádivku, například vepřovou a kuřecí, pokrm tak bude chutnější. Přidáme nakrájenou cibuli a bylinky, vejce, chléb namočený v mléce, posypaný solí a kořením. Udělali jsme kulaté řízky, položili je na plech a na každém udělali malý důlek.

Nastrouhali jsme sýr, prolisovali česnek, přidali zakysanou smetanu. Na každou blanku z mletého masa jsme dali lžíci nádivky. Pečeme 40 minut při 180 stupních. Dobrou chuť!

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Alster.cz – Zahrada, Zelenina a Lahodné Recepty