Lepší než v restauraci: Křupavé kuřecí maso ve sladkokyselé omáčce – sklidí všechny komplimenty.

Lepší než v restauraci: Křupavé kuřecí maso ve sladkokyselé omáčce - sklidí všechny komplimenty.

Kuře ve sladkokyselé omáčce je exploze chutí, která zaujme od prvního sousta. Tento pokrm vaše hosty zaručeně nadchne.

Na přípravu je třeba vzít:

  • 600 g kuřecích řízků;
  • 1 vejce;
  • 3 lžíce mouky;
  • 60 ml vody;
  • 1 polévková lžíce jablečného octa;
  • 2 lžíce škrobu;
  • 1 polévková lžíce rajčatového protlaku;
  • 50 g medu;
  • sůl a pepř podle chuti.

Kuřecí řízek nakrájejte na malé kostičky.

Připravte těsto. Smíchejte vejce, škrob a mouku. Přilijte trochu vody. Přidejte oblíbené koření, sůl a pepř podle chuti. Kousky filé namočte do směsi.

Kuřecí maso osmažte na dobře rozpálené pánvi dozlatova.

Omáčku připravíme smícháním medu, jablečného octa a rajčatového protlaku. Omáčku nalijte do pánve s kuřetem a vařte, dokud se tekutina neodpaří.

Dobrou chuť!

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Alster.cz – Zahrada, Zelenina a Lahodné Recepty