Kuře ve sladkokyselé omáčce je exploze chutí, která zaujme od prvního sousta. Tento pokrm vaše hosty zaručeně nadchne.
Na přípravu je třeba vzít:
- 600 g kuřecích řízků;
- 1 vejce;
- 3 lžíce mouky;
- 60 ml vody;
- 1 polévková lžíce jablečného octa;
- 2 lžíce škrobu;
- 1 polévková lžíce rajčatového protlaku;
- 50 g medu;
- sůl a pepř podle chuti.
Kuřecí řízek nakrájejte na malé kostičky.
Připravte těsto. Smíchejte vejce, škrob a mouku. Přilijte trochu vody. Přidejte oblíbené koření, sůl a pepř podle chuti. Kousky filé namočte do směsi.
Kuřecí maso osmažte na dobře rozpálené pánvi dozlatova.
Omáčku připravíme smícháním medu, jablečného octa a rajčatového protlaku. Omáčku nalijte do pánve s kuřetem a vařte, dokud se tekutina neodpaří.
Dobrou chuť!