Tyhle palačinky jsou prostě top: jíme je s přílohou místo řízků a jen tak.

Tyhle palačinky jsou prostě top: jíme je s přílohou místo řízků a jen tak.

Pokud nevíte, co všechno se dá z jater připravit, zachyťte tento jednoduchý recept na vynikající lívance. Jsou snadné na přípravu a chuť pokrmu vás určitě potěší.

K jejich přípravě si vezměte:

  • 500 g kuřecích jater;
  • 1 mrkev;
  • 1 cibule;
  • 1 vejce;
  • 1 lžíce zakysané smetany;
  • 3 lžíce mouky;
  • koření a sůl.

Nejprve si rozpálíme pánev s olejem, nakrájíme zeleninu a dáme ji smažit, dokud není hotová. Játra nakrájejte na malé kousky, smíchejte je s vařenou cibulí a mrkví.

K ingrediencím přidáme vejce, zakysanou smetanu, mouku, koření a sůl a vše promícháme. Lžící dáváme játrové lívance na pánev a smažíme pod pokličkou ze dvou stran. Můžete je jíst jako samostatnou svačinu i jako masovou složku k bramborám nebo rýži, velmi chutné!

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Alster.cz – Zahrada, Zelenina a Lahodné Recepty