Nevíte, co s česnekovými šípky? Zkuste si z nich připravit lahodnou pastu, recept byl sdílen na kanálu „Dachnye Budyny“. Lze ji přidat do omáčky nebo jíst jednoduše s bramborami, rýží či masem. Je to velmi chutné.
Příprava: Vezměte si na starost, jak se připravit, abyste měli dostatek času na přípravu:
- 500 g česnekových šípků;
- 3 lžíce studené vody;
- koření a sůl – podle chuti.
Šípy je třeba dobře omýt, osušit a nakrájet na malé kousky. Pošlete je do mixéru a přidejte trochu studené vody. Mixujte, dokud nevznikne homogenní hmota.
Poté do česnekové pasty přidejte sůl, oblíbené koření a ještě jednou ji rozšlehejte. Česnekovou pastu přelijte do sklenic a uložte do chladničky. Jedná se o velmi chutný pokrm. Dobrou chuť!