„Kotník Bens“ pláče u postranní čáry: Výroba nádherného cuketového kečupu na zimu – vynikající

"Kotník Bens" pláče u postranní čáry: Výroba nádherného cuketového kečupu na zimu - vynikající

V období hojnosti čerstvé zeleniny se vyplatí udělat si přípravu na zimu. Uvařme si vynikající cuketový kečup, slavný „kotlíkový Bens“ je již zapomenut.

Na přípravu si vezměte:

  • 1,5 kg cuket;
  • 300 g cibule;
  • 2 lžíce soli;
  • 200 g cukru;
  • 2 bobkové listy;
  • 5 stroužků česneku;
  • 400 g rajčatového protlaku;
  • 100 ml 9% octa.

Cuketu a cibuli nakrájíme, posypeme cukrem a solí, necháme 2 hodiny odležet, během této doby zelenina pustí šťávu. Přidáme bobkový list a vaříme na mírném ohni 30 minut. Vyjměte bobkový list, přidejte česnek a směs rozšlehejte mixérem.

Vložte rajčatový protlak, přilijte ocet a za stálého míchání vařte dalších 10 minut. Kečup rozdělíme do sterilizovaných sklenic, uzavřeme a necháme vychladnout. Lahodný přípravek na zimu je hotový!

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Alster.cz – Zahrada, Zelenina a Lahodné Recepty