Guláš je jedním z nejoblíbenějších maďarských jídel, které si získalo oblibu v mnoha zemích. Určitě si ho zkuste připravit podle tohoto receptu.
Postup přípravy: Guláš připravte v hrnci, v němž je umístěno jídlo:
- 500 g hovězího masa;
- 1 cibule;
- 3 lžíce rajčatového protlaku;
- 2 lžíce mouky;
- 250 ml vody;
- sůl a pepř podle chuti.
Hovězí maso nakrájejte na malé kostičky a cibuli na půlkolečka.
Maso opečte na dobře rozpálené pánvi, dokud nezhnědne. Poté přidejte cibuli a společně restujte dalších 5 minut.
Podle chuti osolte a opepřete. Přisypte mouku a důkladně promíchejte.Přidejte rajčatový protlak a přilijte vodu.
Přikryjte pokličkou a na mírném ohni poduste 1 hodinu. Dobrou chuť!